Om meg


fotograf tomas moss

Litt om meg. Men bare litt.


Jeg har vokst opp med et kamera i handa. Jeg fikk mitt første kamera - et Kodak Brownie - når jeg var fem, og har fotografert siden. Det å være med faren min på mørkerommet fra jeg var bitteliten, og oppleve magien når et bilde dukker fram på papiret, satte dype spor.


Siden har jeg jobbet med foto. Jeg har vært pressefotograf, fotosjef på Forsvarets overkommando, undervannsfotograf i Mexico, og i 2003 startet jeg mitt eget firma, ICU fotografiske tjenester. Besøk gjerne icu.no.


Jeg jobber også mye med kunstfoto, og stiller ut bildene mine i egne utstillinger, og sammen med de andre kunstnerne i Kunstnerbyen Åsgårdstrand. I tillegg fotograferer jeg andres kunst, som er det denne siden egentlig handler om.

Allan Veiga hos Galleri Galleberg

Avfotografere kunst? Det kan vel hvem som helst få til?


Nei, helt så enkelt er det ikke. Siden jeg flyttet til Åsgårdstrand i 2006 har jeg fotografert andres kunst. Ofte er det å avfotografere verker og utstillinger noe man tenker på helt til slutt, og gjerne like før det er for sent. Mange prøver å ta bildene selv, eller spør noen med "et bra kamera" om å hjelpe. Så oppdager mange at det å ta et bilde som ligner, det får man til, men å ta et bilde som gir en riktig fremstilling av verket, med riktige farger, riktige kontraster, uten gjenskinn og høylys - og med god oppløsning - det er verre.


Det handler om å kontrollere lyset i rommet, å lage en egen fargeprofil til hver fotografering, å jobbe med kalibrert lys på kalibrerte skjermer, og å levere riktige filer til riktig bruk. Utgangspunktet kan være så bra det vil - hvis man bruker print-filer på nettet, blir det ikke bra. Og et bilde kan se bra ut på skjermen, men ikke fungere i en katalog eller bok i det hele tatt. 


Hvis noe av dette høres kjent eller interessant ut, er det bare å maile eller ringe. Eller bruke skjemaet på neste side. Jeg hjelper deg gjerne, enten det er snakk om å få bildene dine til å skinne i din neste bok eller katalog, gjøre det lett å sende inn utstillingssøknader, eller sikre deg at du kan vise fram verkene dine, også etter at de er solgt.


Hvis du trenger hjelp til å produsere en bok, en katalog, en plakat eller annet, kan jeg hjelpe deg med det også. Jeg har samarbeidet mye med Linn Aleksandra Reier - en drivende god designer - og sammen får vi til det aller meste. Eksempler på arbeidene hennes finner du på www.linnreier.com 


Kunder:

- Ragnar Almén

- Kjetil Galleberg

- Ingerid Kuiters

- Astrid Mørland

- Morten Juvet

- Dorthe Herup

- Edith Spira

- Kristin Vestgård

- Mai-Bente Bonnevie

- Espen Skjønhaug

- Marit Viljugrein

- Roar Henning Jørgensen

- Jens Kristensen

- Allan Veiga

- TMNK

- Per Christian Vatn

- Jacek Maciej Karlowicz

- Ellen Rishovd Karlowicz

- Vivi Gluckstad Karlsen

- Stein Bror Strandquist

- Grete Næss Ruud

- Vestfold kunstsenter

- Kunstprosjektet GIPT

- Den kulturelle skolesekken

… og en lang rekke andre hyggelige og dyktige mennesker.

OneWeb 2012 © Copyright